diumenge, 25 de gener del 2015

L'ESPAI DE JOC DEL NOSTRE PATI

Els alumnes de cicle superior, aquestes dues últimes setmanes, hem fet un taller relacionat amb el nostre espai de joc, el pati. El taller ha estat dirigit i organitzar per la Bàrbara, una noia arquitecta de professió que ens ha ajudat a dur-lo a terme. La Bàrbara, mesos abans de fer el taller va venir a l’escola per prendre mides i fer fotografies del nostre pati i així, poder construir una maqueta a escala del nostre espai de joc.

Un cop la maqueta ja va estar feta, va ser el moment de començar el taller. La Bàrbara ens va mostrar diferents espais de joc d’altres països, d’altres comunitats educatives, d’altres barris d’arreu del món, etc. Vam poder observar que l’espai de joc pot ser molt diferent als que solem tenir a la nostra ciutat i a partir d’aquí vam començar a deixar anar la nostra imaginació.

L’objectiu era crea un element de joc pel nostre pati. Per fer-ho teníem al nostre abast tot tipus de material reciclat que hi havia a l’escola o que nosaltres mateixos vam portar de casa. Cadascú de nosaltres va organitzar-se com va voler. Alguns vam treballar sols, d’altres en parelles, en grups de tres o quatre, etc.

Quan tothom va haver acabat el seu element de joc va ser el moment de posar-ho en comú i explicar per què l’havíem construït. El resultat final de cada maqueta ha estat molt divers i creatiu. En els vídeos que teniu tot seguit podeu observar les maquetes acabades i us expliquem què hem construït cada classe.

Ara, esperem que algun d’aquest elements es pugui fer realitat. Abans, però, haurem de pensar quins jocs són factibles i quins no, haurem de pensar en els costos, els riscos, els materials que podem utilitzar, etc.


Aquest taller ha estat una experiència molt gratificant per nosaltres. Hem pogut deixar volar la nostra imaginació i creativitat  per crear un element pel nostre pati i gràcies a la Bàrbara hem pogut veure altres espais de joc del món que no coneixíem. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada