dissabte, 15 de novembre del 2014

SORTIDA A LA DEPURADORA DE SABADELL.

El passat 23 d'Octubre vam anar a la depuradora d'aigua de Can Roqueta. Vam aprendre moltíssimes coses, entre d'altres, que l'aigua que ens arriba a casa és aigua potable i per tant, abans d'arribar a les nostres cases passa per la potabilitzadora. En canvi, a la depuradora no fan aquesta funció. Allà recullen l'aigua que les persones hem embrutat i la netegen per tal de retornar-la al riu neta. 

Per tal que l'aigua arribi al riu neta cal que passi per la depuradora i segueixi un procés que està repartit en sis fases. Primer unes pinces molt grans treuen tota la brutícia més gran  i l'aigua passa per unes reixes que també ajuden a treure la brutícia gran. A continuació, deixen reposar l'aigua en unes basses durant una bona estona perquè tota la brutícia vagi cap el fons i amb unes pales recullen la brutícia. Arribats aquest punt, l'aigua passa a unes altres basses en que hi afegeixen microorganismes que per tal de que actuïn han de despertar. Per despertar-los introdueixen oxigen a l'aigua i els microorganismes es desperten i es mengen les restes de brutícia que queda. Ara és hora de treure els microorganismes de l'aigua i per fer-ho cal que es tornin a dormir. Com ho poden fer? Doncs, deixant d'introduir oxigen a l'aigua. Així s'adormen i cauen al fons de l'aigua i pel mètode de decantació l'aigua surt de les basses i torna al riu ben neta. 

Ha estat una sortida molt interessant, en la que hem après moltíssimes coses noves. Hem entès millor el cicle de l'aigua i hem pres consciència de la importància de no malgastar aigua. 

Si voleu veure les fotos de la sortida podeu clicar a la imatge que hi  ha a continuació:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada